Bekijk onderstaand de 4 muziek- en danstips bij het prentenboek “Max en de Maximonsters”

prentenboek-max-en-de-maximonsters

Veel dansplezier!

Kattenkwaad
Muziektip: Chasing the pink elephant (Michael Giachinno)
Dansexpressie | Bespreek samen met de kinderen de bewegingen die horen bij het kattenkwaad in het boek. Denk bijvoorbeeld aan een tent bouwen (zwaaibeweging van het laken, spijkers in de muur tikken met hamerbeweging), achter de hond aansluipen en prikken met je vingers (de vork) en op het einde van het muziekstuk: straf, naar boven sjokken en boos!!! Dans mee met de kinderen en daag ze uit om bewegingen groter te maken. Varieer door de danselementen tijd, ruimte en kracht toe te passen.
SpotifyiTunes

Zeereis
Muziektip: Zeemansliedje  (Herman van Veen)
Dansoefening met materiaal – (papieren) handdoek als zeiltje. Organisatie: blokopstelling, zodat iedereen dezelfde kant op beweegt. Refreinen: met beide armen het papieren handdoekje van voor naar achter en van rechts naar links  bewegen (het zeil). Afhankelijk  van de leeftijd kiezen welke begrippen je noemt (voor-achter-zij-zij of voor-achter-rechts-links of noord-zuid-oost-west).  Coupletten: Zeil voor je laten wapperen of met je (papieren) handdoek golven maken, of blazen tegen je eigen zeil (handdoek).
Spotify iTunes

Gele monsterogen
Muziektip: Shannon reel (Daniel Darras, Youenn Le Berre)
Volgdans: in tweetallen (kan zowel op de plek als door de ruimte, afhankelijk van je groep) waarbij één Max is en de ander het monster dat volgt. Als dit nog te moeilijk is kun je ook in een kring werken waarbij om de beurt één kind Max mag zijn en een beweging mag bedenken en de andere kinderen (de monsters) de beweging nadoen. Laat Max starten met beide handen in de lucht (stevig staan) en hierna zelf de beweging(en) bedenken. Geef alle kinderen een gele sticker op hun hand. Dit is hun monsteroog. Met dit monsteroog volgen ze de beweging(en) van Max.
Spotify  –  iTunes

Koning van de Maximonsters
Muziektip: Back beat (The Challengers)
Tip: maak voorafgaand aan deze dansactiviteit samen met de kinderen “Monster sokpoppen”. Intro: op de drums allemaal heel langzaam een zogenaamde grote zware kroon aanpakken en op je hoofd zetten. Daarna allemaal je monstersokpop pakken en swingen als een monster: stampen, schudden van verschillende lichaamsdelen, kronkelen en/of om de beurt elkaar de beste monstermove laten zien. 🙂
Spotify  –  iTunes

Wil je graag vaker van deze mooie tips?

In de “Muziekzoeker” vind je snel de mooiste muziek op thema”.
Er zijn al 15 thema’s beschikbaar en er komt iedere maand een nieuw thema bij!

Geef dit prentenboek cadeau!

Actie geef een prentenboek cadeau 2021. Max en de Maximonsters € 2,50.
Je kunt dit prentenboek  bestellen via Kinderboekhandel de Toverlantaarn. Het boek is vanaf 18 juni 2021 leverbaar, op=op!

Waar ben je naar op zoek?