Frequently Asked Questions (FAQ)
Veelgestelde vragen

Vragen over inloggen

Hoe kan ik inloggen?

Na je betaling krijg je direct een eerste mail (kan ook in spam zitten) van ons met daarin het  verzoek om je wachtwoord te veranderen.
Ondertussen maken wij een account voor je organisatie aan. Dat doen we binnen 5 werkdagen. Als we dat gedaan hebben ontvang je hiervan een mail.
Je kunt hierna de mensen die met de “Muziekzoeker” gaan werken (misschien jijzelf ook? vergeet jezelf dan niet bij de inschrijving) via de knop ‘Groepsmanagement – gebruikers inschrijven’ een mail sturen.

Ik heb geen inlogmail ontvangen. Wat nu?

Heb je in je spam gekeken?
Vaak komt mail hier terecht. Zorg dat je ons emailadres als veilig aanmerkt.

Hoe merk ik jullie mailadres als veilig aan?

Het verschilt per applicatie/ mailbox hoe je een afzender als veilig aanmerkt.
Via deze website kun je aanklikken welke mailbox je gebruikt. Daarna zie je een duidelijke uitleg.
Website voor uitleg.

Algemene vragen over ‘Dansverhaal.nl’

Welke modules bieden jullie aan op Dansverhaal.nl

Wij hebben op ons platform Dansverhaal.nl momenteel drie modules. Waneer je voor een module bent ingeschreven dan kun je dit zien op de ‘Mijn account’ pagina. Door op de module te klikken ga je naar de startpagina van de betreffende module.

Module: Muziekzoeker
De ‘Muziekzoeker’ is een muziekbank (met links naar Spotify en Apple) met muziek gezocht op thema, zowel instrumentaal als muziek met liedtekst. Daarnaast kun je de muziek ook zoeken op beweeg- of beleefwoorden. Bij de ‘Muziekzoeker’ horen de inspiratie-activiteiten.  Om de twee weken werken wij een muziekstuk uit de ‘Muziekzoeker’ uit en zetten die op de pagina ’tweewekelijkse inspiratie’ die je op de startpagina van de ‘Muziekzoeker’ kunt vinden onder het kopje: ‘Zoeken & Inspiratie’. Op dit moment kun je oudere inspiratie-activiteiten niet terugvinden. Je moet de activiteit zelf downloaden op je eigen computer om het later nog eens te bekijken. Wij zijn nog aan het denken over een naslagwerk.

Module: Inspiratie-webinars
De inspiratie-webinars geven wij elke maand. Wij doen dit via Webinargeek. Je kunt ons zien, wij jou niet. De webinars zijn steeds gelinkt aan een thema uit de ‘Muziekzoeker’. Ook als je geen abonnee bent van de ‘Muziekzoeker’ zijn de webinars iets voor jou. Wij delen titels van muziek, geven er danstips bij en delen boeken over het thema. Één boek werken we iets verder uit met drie muziek- en danstips. Zit je in de ‘Muziekzoeker’ dan kun je de webinars ook terugkijken op het platform. De webinars zijn gratis.

Module: online zelfstudie ‘Je eigen Dansverhaal’
De online zelfstudie ‘Je eigen Dansverhaal’ helpt je om zelf dansactiviteiten of een heel dansverhaal te maken voor het jonge kind. De cursus bestaat uit een werkboek, tien online lessen met filmpjes, een cursusbibliotheek, 4x per jaar een vragenuurtje (mag, hoeft niet), een jaar lang de ‘Muziekzoeker’ en een jaar lang toegang tot het terugkijken van de inspiratie webinars. 

Algemene vragen over de ‘Muziekzoeker’

Voor wie is de "Muziekzoeker"?

De “Muziekzoeker” is geschikt voor professionals die werken met het jonge kind 0-8 jaar en die graag vaker leerrijke dans- en bewegen op muziekactiviteiten willen aanbieden.

Wie zitten er achter de "Muziekzoeker"?

De ‘Muziekzoeker’ is onderdeel van Dansverhaal.nl. Dansverhaal.nl is opgericht door Maaike Trousset en Willy van Assen. Maaike is bewegingsdocent en orthopedagoog. Ze heeft een eigen bedrijf Studio Stap en werkt binnen de jeugdhulpverlening. Willy is dansjuf, vooral in het basisonderwijs. Ze was 7 jaar leerkracht. Haar activiteiten voor scholen en theater doet ze met Danswil.

Ik ben niet muzikaal, is de "Muziekzoeker" wat voor mij?

De “Muziekzoeker” maakt het voor iedereen makkelijker. Als je je nog wat onzeker voelt ondersteunen we je door het aanbieden van de tweewekelijkse inspiratie-activiteit. Je kunt starten met het geven van deze kant en klare activiteiten. Gaandeweg bouw je steeds meer ervaring op en kun je ook makkelijker zelf activiteiten gaan ontwerpen bij de muziekstukken.

Hoe kan ik een abonnement aanschaffen?

Je kunt vanaf 28 augustus 2020 een abonnement aanschaffen via de website. Na de aanschaf van jullie organisatie-abonnement wordt diegene die het abonnement heeft aangeschaft (de admin) automatisch lid van “Dansverhaal.nl”. Nadat wij jullie organisatie-account hebben aangemaakt (dit doen we binnen 5 werkdagen) kan de admin vervolgens de collega’s uitnodigen voor de “Muziekzoeker”. Deze collega’s ontvangen vervolgens automatisch via de mail instructie hoe ze kunnen inloggen en hoe ze hun eigen wachtwoord kunnen aanmaken.

Waarom staan de liedjes niet in "de Muziekzoeker" zelf?

Dit heeft te maken met muziekrechten en het openbaar maken van muziek. Alleen muziekstukken die aangekocht zijn via de iTunes store mogen openbaar gemaakt worden (mits er ook een geldige Buma Stemra licentie is). Meer informatie hierover vind je op de pagina ‘Muziekrechten’.

Ik gebruik altijd YouTube voor muziek, waarom linken jullie daar niet naar?

Dit heeft te maken met muziekrechten en het openbaar maken van muziek. Meer informatie hierover vind je op de pagina ‘Muziekrechten’

Ik weet een prachtig liedje voor de "Muziekzoeker". Hoe geeft ik dit door?

Dit kun je doorgeven in de “Muziekzoeker” zelf via de pagina ‘ideeënbus’ die je kunt vinden onder het kopje ‘Zoeken & Inspiratie’ op de startpagina van de “Muziekzoeker”.

Waarom linken jullie zowel naar iTunes en Spotify?

In de muziekzoeker linken we zowel naar i-Tunes als Spotify. Waarom linken we naar allebei? Wanneer je muziek openbaar maakt mag je geen gebruik maken van Spotify, dit staat in hun gebruikersvoorwaarden. Voor het gebruikersgemak hebben we wel links ingevoegd naar Spotify om het in de voorbereiding makkelijker te maken. In Spotify kun je namelijk het hele nummer beluisteren en dat is bij de i-Tunes preview niet mogelijk.

Algemene vragen over de online zelfstudie ‘Je eigen Dansverhaal’

Waarom een online zelfstudie?

Wij (Maaike en Willy) willen graag dat er vaker (elke dag) een moment van dans is met het jonge kind. Op deze manier kunnen wij meer mensen bereiken. 
Het is wel mogelijk om de cursus incompany, blended of helemaal live in te kopen. Voor losse geïnteresseerden zijn wij nog aan het kijken of we dit gaan aanbieden. 

Wat is het doel van deze online zelfstudie?

Het doel van ‘Je eigen Dansverhaal’ is het kunnen maken van een dansactiviteit of een heel dansverhaal voor het jonge kind. We nemen je in deze online cursus stap voor stap mee hoe je vanuit een prentenboek of thema leerrijke dansactiviteiten kunt ontwerpen voor het jonge kind (± 2-7 jaar). We vertellen je ook over materiaal in je activiteit, over woordenschat, muziekgebruik en muziek zoeken. Daarnaast vind je verdere achtergrondinformatie over bewegend leren.

Voor wie is de online zelfstudie?

De online zelfstudie is voor iedereen die werkt met het jonge kind (2 – 7 jaar) en zelf dansactiviteiten wil aanbieden. Dansdocenten, pedagogisch medewerkers, BSO medewerkers, gymleerkrachten en leerkrachten in het basisonderwijs zijn onze doelgroep. De cursus is al gevolgd door al deze verschillende professionals.

Wie zitten er achter de online zelfstudie 'Je eigen Dansverhaal' ?

De online zelfstudie ‘Je eigen Dansverhaal’ is onderdeel van Dansverhaal.nl. Dansverhaal.nl is opgericht door Maaike Trousset en Willy van Assen. Maaike is bewegingsdocent en orthopedagoog. Ze heeft een eigen bedrijf Studio Stap en werkt binnen de jeugdhulpverlening. Willy is dansjuf, vooral in het basisonderwijs. Ze was 7 jaar leerkracht. Haar activiteiten voor scholen en theater doet ze met Danswil.

Hoeveel uren ben je ongeveer bezig met de zelfstudie ‘Je eigen Dansverhaal’?

Dit is natuurlijk afhankelijk van veel zaken maar onze pilot-deelnemers gaven aan dat de cursus makkelijk te verwerken was. Ook waren de eerste dansactiviteiten al gegeven na 2 weken. De gemiddelde tijd om door de cursus te gaan is ± 20 uren

Geven jullie deze cursus ook live?

Het is mogelijk om de cursus incompany blended of live in te kopen. Ook geven wij workshops op HBO’s aan studenten. Ben je hierin geïnteresseerd? Mail ons op info@dansverhaal.nl. Voor losse cursisten zijn wij nog aan het kijken of we dit gaan aanbieden.

Ik heb een vraag en kan niet wachten op het vragenuurtje?

Je mag ons altijd mailen op info@dansverhaal.nl met je vragen of opmerkingen.
Je kunt ook een supportvraag stellen via de knop onderaan deze pagina.

Tot wanneer houd ik toegang tot de online zelfstudie?

Wanneer je de online zelfstudie hebt aangeschaft mag je voor altijd in de omgeving van de online zelfstudie (n.b. zolang het online platform Dansverhaal.nl blijft bestaan – zie ook onze algemene voorwaarden). Wij blijven vragenuurtjes aanbieden waar je altijd welkom bent. We zullen ook regelmatig onze cursus evalueren en blijven verbeteren. Wanneer er toevoegingen en veranderingen zijn zullen we de cursisten daarvan op de hoogte stellen. Voor de ‘Muziekzoeker’ heb je bij aanschaf van de online zelfstudie ‘Je eigen Dansverhaal’ een jaar toegang. Daarna kun je een abonnement nemen op de ‘Muziekzoeker’ 

Staat jou vraag er nog niet tussen?
Neem dan contact met ons via het contactformulier en geef als onderwerp “supportvraag” aan. We proberen je vraag vervolgens zo snel mogelijk te beantwoorden.

Waar ben je naar op zoek?