Muziekrechten

Onderstaand vind je meer informatie over muziekrechten. Naast de informatie op deze pagina wijzen we je voor meer specifieke informatie graag door naar de site van Buma/Stemra als je vragen hebt over licenties en muziekgebruik.

Hoe zit het met muzieklicenties?

Iedereen die muziek draait, speelt of vastlegt is een muziekgebruiker. Buma|Stemra exploiteert de rechten van ruim 25.000 Nederlands muziekauteurs en -uitgevers. De hoogte van de vergoeding die je dient te betalen hangt onder andere af van het type muziekgebruik en de situatie waarin je muziek gebruikt. Via de licentiewijzer op de site van Buma|Stemra bereken je snel en eenvoudig de hoogte van de vergoeding voor het muziekgebruik. Onderstaand vind je links met informatie over muzieklicenties voor basisscholen, kinderdagopvang en dansdocenten. Voor meer uitgebreide informatie verwijzen we graag door naar de site van Buma|Stemra.

Waarom i-Tunes gebruiken binnen scholen en bedrijven?

In de muziekzoeker linken we zowel naar i-Tunes als Spotify. Waarom linken we naar allebei? Wanneer je muziek openbaar maakt mag je geen gebruik maken van Spotify, dit staat in hun gebruikersvoorwaarden. Voor het gebruikersgemak hebben we wel links ingevoegd naar Spotify om het in de voorbereiding makkelijker te maken. In Spotify kun je namelijk het hele nummer beluisteren en dat is bij de i-Tunes preview niet mogelijk. Om de muziekstukken binnen Spotify te beluisteren heb je wel een gratis account nodig. Bekijk hier meer informatie over het aanvragen van een persoonlijk gratis account 

Wanneer je een definitieve keuze gemaakt hebt kun je vervolgens het nummer kopen via de i-Tunes Store. Het is handig om hiervoor als organisatie een aparte Apple ID aan te maken omdat het helaas nog niet mogelijk is om via de Apple School- of Apple Business Manager muziek in de i-Tunes Store aan te schaffen. Zo bouw je als school of organisatie een mooie eigen muziekbibliotheek op en krijgen de muzikanten ook een eerlijke vergoeding.

Ben je benieuwd naar de muziekzoeker?

Bekijk het filmpje!

Zoek de juiste muziek simpel en snel!

Breng jij leren in beweging?

Waar ben je naar op zoek?