Frequently Asked Questions (FAQ)
Veelgestelde vragen

Voor wie is de "Muziekzoeker"?

De “Muziekzoeker” is geschikt voor professionals die werken met het jonge kind 0-8 jaar en die graag vaker leerrijke dans- en bewegen op muziekactiviteiten willen aanbieden.

Ik ben niet muzikaal, is de "Muziekzoeker" wat voor mij?

De “Muziekzoeker” maakt het voor iedereen makkelijker. Als je je nog wat onzeker voelt ondersteunen we je door het aanbieden van de tweewekelijkse inspiratie-activiteit. Je kunt starten met het geven van deze kant en klare activiteiten. Gaandeweg bouw je steeds meer ervaring op en kun je ook makkelijker zelf activiteiten gaan ontwerpen bij de muziekstukken.

Waarom staan de liedjes niet in "de Muziekzoeker" zelf?

Dit heeft te maken met muziekrechten en het openbaar maken van muziek. Alleen muziekstukken die aangekocht zijn via de iTunes store mogen openbaar gemaakt worden (mits er ook een geldige Buma Stemra licentie is). Meer informatie hierover vind je op de pagina ‘Muziekrechten’.

Ik gebruik altijd YouTube voor muziek, waarom linken jullie daar niet naar?

Dit heeft te maken met muziekrechten en het openbaar maken van muziek. Meer informatie hierover vind je op de pagina ‘Muziekrechten’

Ik weet een prachtig liedje voor de "Muziekzoeker". Hoe geeft ik dit door?

Dit kun je doorgeven in de “Muziekzoeker” zelf via de pagina ‘ideeënbus’ die je kunt vinden onder het kopje ‘Zoeken & Inspiratie’ op de startpagina van de “Muziekzoeker”.

Waarom linken jullie zowel naar iTunes en Spotify?

In de muziekzoeker linken we zowel naar i-Tunes als Spotify. Waarom linken we naar allebei? Wanneer je muziek openbaar maakt mag je geen gebruik maken van Spotify, dit staat in hun gebruikersvoorwaarden. Voor het gebruikersgemak hebben we wel links ingevoegd naar Spotify om het in de voorbereiding makkelijker te maken. In Spotify kun je namelijk het hele nummer beluisteren en dat is bij de i-Tunes preview niet mogelijk.

Hoe kan ik een abonnement aanschaffen?

Je kunt vanaf 28 augustus 2020 een abonnement aanschaffen via de website. Na de aanschaf van jullie organisatie-abonnement wordt diegene die het abonnement heeft aangeschaft (de admin) automatisch lid van “Dansverhaal.nl”. Nadat wij jullie organisatie-account hebben aangemaakt (dit doen we binnen 5 werkdagen) kan de admin vervolgens de collega’s uitnodigen voor de “Muziekzoeker”. Deze collega’s ontvangen vervolgens automatisch via de mail instructie hoe ze kunnen inloggen en hoe ze hun eigen wachtwoord kunnen aanmaken.

Hoe kan ik inloggen?

Na je betaling krijg je direct een eerste mail (kan ook in spam zitten) van ons met daarin het  verzoek om je wachtwoord te veranderen.
Ondertussen maken wij een account voor je organisatie aan. Dat doen we binnen 5 werkdagen. Als we dat gedaan hebben ontvang je hiervan een mail.
Je kunt hierna de mensen die met de “Muziekzoeker” gaan werken (misschien jijzelf ook? vergeet jezelf dan niet bij de inschrijving) via de knop ‘Groepsmanagement – gebruikers inschrijven’ een mail sturen.

Ik heb geen inlogmail ontvangen. Wat nu?

Heb je in je spam gekeken?
Vaak komt mail hier terecht. Zorg dat je ons emailadres als veilig aanmerkt.

Hoe merk ik jullie mailadres als veilig aan?

Het verschilt per applicatie/ mailbox hoe je een afzender als veilig aanmerkt.
Via deze website kun je aanklikken welke mailbox je gebruikt. Daarna zie je een duidelijke uitleg.
Website voor uitleg.

Wie zitten er achter de "Muziekzoeker"?

De “Muziekzoeker” is onderdeel van Dansverhaal.nl. Dansverhaal.nl is opgericht door Maaike Trousset en Willy van Assen.
Maaike is bewegingsdocent en orthopedagoog. Ze heeft een eigen bedrijf Studio Stap. Willy is dansjuf, vooral in het basisonderwijs. Ze was 7 jaar leerkracht. Haar activiteiten voor scholen en theater doet ze met Danswil.

Staat jou vraag er nog niet tussen?
Neem dan contact met ons via het contactformulier en geef als onderwerp “supportvraag” aan. We proberen je vraag vervolgens zo snel mogelijk te beantwoorden.

Waar ben je naar op zoek?