Bekijk onderstaand de 3 muziek-, dans- en bewegingstips bij het boek ‘Coco kan het!’

coco-knuffel-vliegend-met-spoor
Muziek- en danstips bij Coco kan het!

1. Trippelen over de takken
Maak buiten met stoepkrijt takken op de grond (binnen kan het met schilderstape). Laat de kinderen op de muziek balanceren en trippelen over de takken. Hoe kun je elkaar passeren? Variaties: Op je hurken gaan zitten in het nestje, staan op één pootje, op en neer veren, springen van tak naar tak, een rondje draaien etc.

Ballet Suit No. 1, Op. 84A: V. Funny Waltz (Dmitri Shostakovich)
SpotifyiTunes

2. Vliegsporen in de lucht
Je kunt dit als dansoefening of als voorbereidende schrijfoefening gebruiken. In het boek ziet Coco bij zijn vriendjes allemaal mooie vliegsporen in de lucht. Kunnen jullie deze sporen ook dansen? (of tekenen in zand of in scheerschuim?). Laat verschillende soorten sporen zien. Voor dans kun je binnen een grote rol tekenpapier gebruiken (bijvoorbeeld van Ikea). Buiten kun je sporen met stoepkrijt maken. Voor voorbereidend schrijven kun  je verschillende patronen op een A4 zetten die de kinderen in het zand of schuim na kunnen maken op de muziek.

Comptine d’un autre été (Lavinia Meijer | Yann Tiersen)
Spotify iTunes

3. Samen vliegen
Yes! Coco kan het! Deel de groep in tweetallen en laat ze vliegen door de ruimte waarbij nr.1 voorop gaat en de route bepaalt en nr.2 volgt. Wissel halverwege het muziekstuk van rol. Variatie: de helft van de groep langs de rand van de zaal. Dit zijn de vogels die in de nestjes zitten en die met hun hand de vlucht van één van de vogels in de zaal volgen. Ook hier weer halverwege het muziekstuk tweetallen laten wisselen).

The flying suite (René Aubry)
Spotify  –  iTunes

Wil je graag vaker van deze mooie tips?

Nationale Voorleesdagen – 3 muziek & danstips bij ‘Coco kan het!’

Bekijk het filmpje

Zoek de juiste muziek simpel en snel!

Breng jij leren in beweging?

Waar ben je naar op zoek?